Title Image

Workshops & clinics

Leuk voor de afwisseling

Tussen de trainingen door is het belangrijk om af te wisselen, zodat het paardrijden zowel voor jou als ruiter als ook voor het paard leuk blijft. En wat is er dan leuker om een workshop of clinic te volgen?! Naast het feit dat er het altijd enorm gezellig en leuk is, leer je er ook nog eens wat van.
Bij mij op stal worden regelmatig workshops of clinics georganiseerd en bijna elke maand vindt er wel een activiteit plaats, die met eigen paard, maar ook met paarden van mij gevolgd kunnen worden.

“Beleef meer lol met je knol”

– Linda Pol –

Observatie weekend

Denk hierbij bijvoorbeeld aan een observatie weekend, waarbij je 24 uur lang in de wei zit met een tent om de paarden te observeren. Ondertussen krijg je verschillende vraagstukken voorgelegd en krijg je lezingen over bijvoorbeeld antropomorfisme, de 5 vrijheden van Brambell, de waarde van de kudde, The Franklin Method, de spijsvertering van een paard, het hoefmechanisme, de herkomst van paardenrassen, en de spieren en botten van het paard. Daarnaast wordt er natuurlijk ook voor eten en drinken gezorgd.

Workshop Franklin balls en banden

Of denk aan een workshop Franklin balls en banden van de welbekende Franklin Method. Hier is de body awareness, de imagery, maar ook de proprioceptie (het vermogen om de positie van je lichaam waar te nemen) een belangrijk element. Eerst wordt er theorie behandeld, waarna je gaat kijken hoe alles in de praktijk gaat.
Per workshop wordt er ingegaan op één deel van het lichaam, zoals de buik, heupen, rug, bekken, boven- en onderbenen, nek, schouders, borst, zitbeenknobbels, onderrug, bekkenbodemspieren enzovoort. Hierdoor kunnen er meerdere workshops met de Franklin balls en banden gevolgd worden en blijft het interessant en erg leerzaam.

Workshop American style

Ook zijn er workshops American style. Hier wordt ingegaan op het werken met de paarden/pony’s aan de hand, het (vrij)longeren met lichaamstaal, grondwerk, maar ook het rijden zonder beugels, rijden met neckrope en barebackpad en het toiletteren komen aan bod.

“Wish it, dream it, do it”

Diverse andere activiteiten

Ook worden er naast de workshops en clinics regelmatig andere activiteiten georganiseerd. Rond feestdagen worden er vaak buitenritten georganiseerd, zoals bij kerst, pasen, pinksteren en hemelvaart. Daarnaast wordt er vaak een volle maan-rit georganiseerd, waarbij we er later op de avond met de paarden op uitgaan om van de mooie maan en sterrenhemel te genieten.

Een wat grotere activiteit, die we aan het organiseren zijn, is de paarden-5-daagse, die in augustus plaats zal vinden. We gaan er dan met alle paarden en pony’s een aantal dagen op uit naar de Sallandse Heuvelrug: er worden flink wat kilometers afgelegd op (en naast) het paard, er wordt overnacht in een tentje en er worden spelletjes gedaan. Kortom: er wordt veel lol gemaakt. En dat wel 5 dagen lang!

Andere ideeën?
Vraag een onderwerp aan!

Naast alle genoemde workshops, clinics en andere activiteiten, kunnen er ook onderwerpen aangevraagd worden. Met overleg is er heel veel mogelijk!

Wil je aan de slag met jezelf?