Title Image

Coaching

Per 1-3-24 worden er weer nieuwe cliënten aangenomen. Heeft u interesse of vragen? Neem dan vrijblijvend contact op via bovenstaand mailadres of telefoonnummer.

De zoektocht naar jezelf

¨Ik geloof dat de belangrijkste zoektocht in dit leven de zoektocht naar jezelf is.” Uit eigen ervaring, weet ik dat het niet altijd even makkelijk is om jezelf te leren kennen en te begrijpen en weet ik ook dat ingrijpende gebeurtenissen hun indrukken achterlaten. Samen met mijn kudde van paarden én pony’s, begeleid ik je naar de beste versie van jezelf.

“Wat we hebben meegemaakt vormt ons
en wat we kiezen definieert ons.”

– Linda Pol –

Paarden oordelen niet

Equine Assisted Coaching is een ervaringsgerichte coachmethodiek. Dat houdt in dat er een coachvraag opgesteld wordt, waarvan het antwoord gevonden wordt door middel van ervaringen en belevingen. Door het observeren, het contact maken, het samenzijn, of het uitvoeren van een specifieke activiteit met het paard/de paarden, kom je tot relevante metaforen, die je helpen het antwoord te vinden op de coachvraag. Het antwoord op jouw coachvraag zit namelijk al in jou. Paarden houden je alleen een spiegel voor van je eigen doen en laten, zonder dat ze (ver)oordelen: ze geven je alleen een duwtje in de goede richting!

Emotionele veiligheid

Door de warmte, aaibaarheid en oordeelloosheid van het paard, de emotionele veiligheid die dit biedt en het vrijkomen van oxytocine, kan de cliënt zich gemakkelijker ontspannen en openstellen voor zelfonderzoek – meer leren over zichzelf en zijn/haar gedrag en de consequenties daarvan. Omdat ik als EAC ® daarbij faciliteer, mij cliënt-gericht en non-directief opstel, maar vooral het proces aan het paard overlaat -ik zeg dan ook niet voor niets dat het paard mijn collega is- is het risico van re-traumatisering minimaal. De cliënt bepaalt zelf de grenzen en kan in rust en veiligheid in contact treden, -met zowel zichzelf, als het paard, als de omgeving- het contact herstellen en zich anders leren verhouden.

Alle zintuigen doen mee

Tijdens een coachsessie doen alle zintuigen mee en daardoor komt de leerervaring op verschillende manieren en via meerdere kanalen binnen. Motorische, maar ook sensorische kanalen worden gestimuleerd en daarnaast worden verschillende delen van de hersenen geactiveerd. Hierdoor gaat het leren sneller en blijft het beter hangen. Bij de meeste andere reguliere methodieken waarbij problemen aangepakt worden met het intellect, is dat daar een “missing link” ontstaat tussen hoofd en gevoel. Bij EAC daarentegen, is het zo, dat door het leren door ervaring -zeker in de emotioneel veilige aanwezigheid van een paard- de cliënt als vanzelf bij het gevoel onder alle woorden en gedachten gebracht wordt.

“Jijzelf bent het belangrijkste,
daar moet jij je hele leven mee doen.”

– Linda Pol –

Is het wat voor mij?

Equine Assisted Coaching is voor iedereen die aan zichzelf wil werken, aangezien het de nadruk legt op mogelijkheden. Het kan breed ingezet worden bij zaken zoals stress gerelateerde klachten, gevorderde, of juist beginnende burn-out klachten en PTSS.

Ook bij het niet lekker in je vel zitten, of het op zoek zijn naar het antwoord op de vraag waar jouw kwaliteiten liggen, kan EAC een uitkomst zijn. Dit geldt ook voor onzekere persoonlijkheden, leidinggevenden en zelfstandigen die willen weten waar ze staan, want: ¨Jijzelf bent het belangrijkste, daar moet jij je hele leven mee doen.¨ – Linda Pol

Tarieven

Wil je meer informatie, of een coachsessie boeken? Stuur dan een mail naar Info@lindapol.nl of bel 06 23 28 29 29. Tot snel!

Losse sessie

€ 85,-

(1 uur)

Traject van 5 sessies

€ 375,-

(5 uur)

Wil je aan de slag met jezelf?