Title Image

Linda Pol, aangenaam!

Mijn naam is Linda Pol, 55 jaar en geboren in Hardenberg. Na wat reizen en ontdekken ben ik gesetteld in Oud-Lutten, een fantastisch vrije plek in het landelijke buitengebied van dezelfde gemeente waar ik geboren ben.

Als tiener, puber en jongvolwassene was ik altijd te vinden tussen de paarden. Ik heb in een springstal in Zwitserland gewerkt, maar ben ook in Nederland als groom werkzaam geweest bij diverse springstallen.

Na mijn 20e ben ik voor anderhalf jaar geëmigreerd naar Amerika, daar heb ik gewerkt als freelance instructrice. Ondertussen woon ik sinds 1994 weer in Nederland en heb ik diverse certificaten behaald binnen de paardensport, denk bijvoorbeeld aan de instructeursopleiding van de KNHS en de opleiding Instructeur Paardrijden Gehandicapten. Ik heb dan ook een tijd bij een manege gewerkt waar ik de standaard lessen voorzag.
Daarnaast heb ik ook het certificaat voor EHBO en BHV’er binnen. Ik volg nog regelmatig cursussen en bijscholingen om mijn kennis up-to-date te houden en uit te bereiden.

Daarnaast ben ik mij gaan verdiepen in het coachen van mensen met inzet van de paarden. Tijdens mijn verdieping ben ik terechtgekomen bij de Keulseweg. Ik heb daar de opleiding Equine Assisted Coach® level 1 en het verdiepingsjaar level 2 afgerond. Door het behalen van level 1 en 2, ben ik een EQA niveau Practitioner, die door de NOBCO/EMCC is geaccrediteerd.

“Paardentaal is niet moeilijk, je moet alleen de juiste tolk in jezelf vinden”

– Linda Pol –

Certificaten & opleidingen

1988: Instructeursopleiding bij de KNHS
2001 tot 2020: Jurylid bij de KNHS
2017 tot heden: EHBO’er
2017 tot heden: BedrijfsHulpVerlener (BHV’er)
2019: Instructeur Paardrijden Gehandicapten
2019: Franklin Method Equestrian
2020: Level 1 – Equine Assisted Coach® Keulseweg
2021: Level 2 – Equine Assisted Coach Keulseweg

2022: Voice Dialogue facilitator (Deel 1)

2022: Systemisch Fenomenologisch Coach aan de Bert Hellinger Instituut Groningen 

Wil je kennis met me maken?