Title Image

Mijn collega’s


Mijn 4 paarden en 4 pony’s zijn het belangrijkste onderdeel van mijn werk:
het zijn mijn collega’s, zonder hen kom ik niet ver. Vandaar dat ook zij een voorstelronde verdienen!

Zoltaire

Zoltaire, de zwarte meester, is een enorme lieverd van 20 jaar. Hij past zich overal en aan iedereen aan, van groot tot klein. Hij kan dan ook goed met kleine kinderen omgaan, maar kan ook een M proef lopen met zijn hoeven in zijn neus. It all depends on the rider!

 

Zoltaire is super betrouwbaar, maar soms ook wat ondeugend. Hij doet alles voor eten en helpt je graag met het openen van je zakken. Of die daarna nog heel zijn, is nog maar de vraag!

TJ

TJ is de opa van het stel, met zijn 24 jaar, maar zo gedraagt hij zich zeker niet: hij heeft altijd energie en een enorme drive om voor je te werken. Hij is door zijn flexibiliteit makkelijk in zijn bewegingen en geeft de ruiter duidelijk aan wat er goed en wat er minder goed gaat.

 

TJ is een grappenmaker en laat regelmatig trucjes zien die hij geleerd heeft in de hoop dat hij daarvoor een snoepje krijgt.

Coos

Coos is een 17-jarige, flegmatische reus, met een even groot hart. Hij vertoont wat overspronggedrag (hij nipt), en voelt zich het fijnst onder een ervaren ruiter, omdat hij de wat uitdagendere opdrachten zoals wissels helemaal het einde vindt! Daar krijgt hij dan ook super veel energie van. Ook als je lekker met hem naar buiten gaat leeft hij helemaal op.

 

Coos is erg flexibel en werkt zich in de raarste posities om bij dat ene plukje gras te kunnen komen.

Meisje

Van alle paarden uit de kudde, is Meisje de hittepetit met knopjes. Ze is echt een typische merrie van 14 jaar oud en ze laat het dan ook zeker weten als ze het ergens niet mee eens is. Wel is ze heel eerlijk.

 

Sinds dat ze hier is heeft ze al super veel geleerd, vooral van haar vriendjes in de wei. Dat maakt haar nu een zeer prettig paard om mee te werken.

 

Meisje kan heel snel wendingen en noodstoppen maken tijdens de gekke-5-minuutjes in de wei, waardoor wij wel eens grappen over een westernpaard.

Dino en Prins

Dino (links) is een van het stel welshjes, die voor de tweespan gebruikt wordt. Dino is de echte levensgenieter van het stel en maakt zich niet zo snel ergens druk om. Hij is 11 jaar oud, naïef en super ondeugend naar andere paarden, maar onder het zadel en voor de kar is hij een goedzak. Ook is hij het beste maatje van het tweede deel van het stel welshjes, namelijk van de ook 11-jarige Prins (rechts).

 

Prins is een echte harde werker en maakt zich soms juist weer iets té druk voor de kar of onder het zadel, waardoor hij tijdens het werk soms iets té goed zijn best doet. Hij houdt enorm van aandacht en komt je dan ook echt opzoeken in de wei. Dat doet hij vaak samen met Dino.

 

Beiden welshjes zijn er altijd wel voor in om even gezellig te knuffelen.

Liekfe en Henkie

Henkie (rechts) is de “man” van het stel shetlanders en haalt graag ondeugende streken uit, waardoor het nooit saai is met de grapjas van 9 jaar oud. Hij pakt elke ontsnappingsmogelijkheid die hij heeft, maar stiekem geniet deze grote hengst (althans, dat denk hij zelf) wel erg van een goede poets en knuffel beurt.

 

Liefke (links) is de merrie shetlandpony van 9 jaar. Ze is soms nog wat afwachtend en vindt sommige dingen nog wat spannend, waardoor ze wat terughoudend is en eerst de kat uit de boom wil kijken. Als je haar eenmaal kent, kan ze er enorm van genieten als je even rustig bij haar komt knuffelen, of een stukje met haar gaat wandelen.

Kennis maken met mijn collega’s?